E-mail instellingen A&RT

Je hebt bij het instellen van E-mail een aantal keuzes:

• Webmail (Mail lezen als je niet op je eigen pc werkt)
  • Secure Imap (Mail lezen op smartphone, tablet en pc)
  • Exchange (Microsoft Outlook op je pc)
  • ActiveSync (Mail lezen op smartphone, tablet en pc met ook Agenda en Contactpersonen)
  • SPAM e-mail inzien

* Webmail

De standaard link naar de webmail is:

mail2.053ict.nl

Bij de meeste domeinen die bij A&RT draaien werkt de volgende link ook:
http://webmail.JOUWDOMEINNAAM.nl
Je wordt dan automatisch doorverwezen naar de webmail, gemakkelijker te onthouden ook.

Maak je gebruik van Microsoft Exchange (Mail, Contactpersonen en Agenda)

https://mail10.053ict.nl/owa

* Imap4

Als je je mail wilt lezen (op zowel je smartphone, je tablet als op je pc) dan werkt Imap het snelst.

Smartphones en tablets zijn standaard al voorzien van mailprogramma’s waarmee je IMAP mail kunt lezen.

Voor het gebruik van Imap op je PC kun je Mozilla thunderbird gebruiken. Is open source, werkt prettig en stabiel. (Link)

Bij het aanmaken van een account gebruik je de volgende instellingen:

• Nodig: Gebruikersnaam (je emailadres) en wachtwoord
  • Inkomende server: mail2.053ict.nl (ssl, poort 993)
  • Uitgaande server: mail2.053ict.nl (met autorisatie en ssl, poort 465)
  • Gebruik als foldernamen: Inbox, Sent Items, Drafts, Trash
  • Als je Thunderbird gebruikt dan hoef je alleen maar je naam, emailadres en wachtwoord op te geven. Thunderbird wordt vanzelf ingericht.

Soms gaat inrichten van Thunderbird niet vanzelf, vul dan de gegevens in zoals op de afbeelding hieronder (klik op het plaatje voor grotere afbeelding)

20151207-mail2-instellingen-imap

Maak je gebruik van de MS Exchange mailserver van A&RT dan zijn je instellingen:

• Inkomende server: mail10.053ict.nl (secure imap, ssl, poort 993)
  • Gebruikersnaam en wachtwoord: Ontvang je van A&RT
  • Uitgaande server: mail2.053ict.nl (met autorisatie, ssl, poort 465)
  • Gebruikersnaam: Je E-mailadres, wachtwoord zelfde als hierboven.
  • Gebruik als foldernamen: Inbox, Sent Items, Drafts, Trash

Voor vragen kun je uiteraard altijd contact opnemen met A&RT. We helpen je zonodig op afstand met het instellen van je mail.

* Exchange

Als je gebruik maakt van de uitgebreidere mail, agenda en contactpersonen functionaliteit van Exchange via Microsoft Outlook dan gaat het configureren van Outlook vanzelf.

Gebruik als gebruikersnaam jegebruikersnaam@053ict.nl, daarnaast je eigen wachtwoord, het verder inrichten van Outlook gaat vanzelf. Als er hulp nodig is helpen we uiteraard graag.

* Active Sync

Maak je gebruik van MS Exchange in combinatie met een android, iphone of tablet dan is de instelling voor je mail als volgt:

Inkomende server (MS Exchange): mail10.053ict.nl. (Gebruik SSL)
Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
Eventueel nog de automatische Handtekening uitzetten.

Je smartphone of tablet kan ook worden ingesteld om je mail te lezen via IMAP. Zie voor de instellingen de rubriek IMAP4.

* SPAM e-mail inzien

Spam wordt bij A&RT gemarkeerd via een Spam firewall. De mail komt in je eigen mailbox uit, in de map SPAM. SPAM ouder dan 30 dagen wordt vanzelf gewist.
Vragen over installatie van mail op je pc, smartphone of tablet als ook vragen over spamfiltering  graag doorgeven aan art-at-snippert.nl .